Samarbetspartners

ny motala24 150

 

FB IMG 1540195486549

motala ostergotlands sjosta

otema

studieframjandet

Fredag 19 mars 2021 kl. 20:30

Teatersalongen, Folkets Hus Motala

Äntligen får vi lyssna till Thorbjörn Risager och hans musiker som klubben hade planerat att genomföra i våras men som tyvärr blev inställd p.g.a. Coronapandemin som drabbade i stort sett hela samhället. Nu hoppas vi att viruset håller sig i schack och att vi kan genomföra vår konsert som vi i skrivande stund inte exakt vet vilka restriktioner som kommer att gälla.

risager gruppVi återkommer på vår hemsida, FB-grupp och Folkets Hus hemsida och genom annonsering med information om vilka villkor som kommer att gälla. Vi har redan ett 50-60 tal biljetter sålda från vårens inställda konsert.
Med de restriktioner som gäller just nu är vår plan att arrangera konserten på Folkets Hus i Teatersalongen.
Folkets Hus kommer innan konserten erbjuda konsertdeltagare att boka bord i Restaurang Skepparpinan för att äta en bit mat före konserten.
För att följa de regler som säkerligen kommer att gälla kommer vi endast att kunna ta emot ett begränsat antal gäster till konserten.
Ni som inte vill missa denna konsert kan köpa biljetter till konserten och boka bord i Skepparpinan redan nu.
Biljetter till konserten kan bokas/köpas på följande telefonnummer 070-2199619 eller
072-3366059
Entré 350.-/medl. 300.-
Bokning för mat och bord Folkets Hus Motala tel. 0141-48050
Ev. ej sålda biljetter säljs i samband med konserten den 18 dec.
18 dec. kl. 20.30 (Rest. Skepparpinan öppnar för servering av mat kl. 19.00)
Folkets Hus, Motala
Danmarks främsta musikexport idag och av många ansett som Europas bästa bluesband. Detta 7-mannaband spelar den kraftfullaste blues med inslag av soul, rock och jazz. Hans blandning av genrer är något som ibland nämns av kritiker, som letar efter något mer homogenitet. Men det här är Thorbjørns avsiktliga val. För att höra ett band som spelar en shuffle efter en annan, eller bara hoppa blues genom en hel CD eller konsert, kanske några kritiker, men det finns definitivt en risk för att publiken blir uttråkad. Och därför har Thorbjørn och hans band skapat sitt specifika ljud på annat sätt, speciellt hans karakteristiska rastiga röst och bandets typiska ljud med sina horn, soloröstningar och rullande, nästan stora bandliknande spår. Så vävar han tråden av själ, evangelium, rock, R & B och funk i sin musik, för att skapa en variation och hålla publiken intresserad, något som bandet lyckas med på varenda spelning. Kraften i musiken understryks av de tre blåsarna. Bandledaren och sångaren Thorbjørn Risager - karismatisk som få - fyller på med en röst het och intensiv som en svetslåga. Ni som missat bandet – gör inte om misstaget! Ni som upplevt bandet – välkomna tillbaka till festen!
risager personThorbjörn Risager – sång, gitarr
Peter Skjerning – gitarr
Emil Balsgaard – keyboard
Sören Bojsgaard – bas
Martin Sejdelin – trummor
Hans Nybo – tenorsax
Peter Kehl - trumpet

Program 2020

Lördag den 31 oktober kl. 20:30 Restaurang Sjöbris
Blueskonsert Blue Mailbox från Linköping

 

Lördag den 28 nov.kl 20.30 Restaurang Sjöbris
Jazz&tetten Programvärd Uffe Holmertz

 

Lördag 18 december kl. 20:30 Teatersalongen
THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO

Motala Jazz & Blues © 2018