Samarbetspartners

ny motala24 150

 

FB IMG 1540195486549

motala ostergotlands sjosta

otema

studieframjandet

Lördag den 4 maj kl. 20.30, Rest. Skepparpinan, Folkets Hus Motala

ELS med Erik HarrströmMed en av Sveriges bästa bluessångare och en kompsektion i den högre skolan har de gjort avtryck på vilken scen de än intagit och med bejublade framträdanden på Åmål´s bluesfestival, Gnällbälteblues och Kristinehamns bluesfest m.m i bagaget, fortsätter de att leverera blues av hög kvalité med påtaglig spelglädje år efter år.

E.L.S. Band kommer till Motala förstärkta med pianisten och motalasonen Erik Harrström. Erik Harrström kommer ursprungligen från Borensberg och har via studier på bl.a Skurups afrolinje utvecklat sin musikaliska portfolio till att innefatta alltifrån blues, jazz, visor, pop körmusik och egenkomponerade stycken i klassisk stil och har spelat med bl.a Bernt Rosengren, Claes Jansson och Jan Johansen och är frilansmusiker sedan drygt 4 år.

Detta är helt enkelt det bästa de vet, att möta sin publik live och spela musiken de älskar, i det här fallet med låtar av bl.a Eric Clapton, Etta James, Ray Charles, Freddie King, och Stevie Ray Vaughan som för övrigt också är en stor inspirationskälla för gruppens gitarrist, som spelar som han själv vore född och uppväxt i Texas. Ja, Karlskoga kanske rentav är Sveriges svar på Texas, där dessa bluesmän kommer ifrån, dock är deras musik så mycket mer än bara Texasblues och innehåller inslag av både soul, funk och rock som garanterat kommer få Motalapubliken i gungning denna lördagskväll...

Erik Lindstedt - Trummor
Lasse Lövgren - Bas
Stig Pettersson - Sång, Gitarr
Erik Harrström – Piano

Entré:
Ordinarie 200 kr
Medlem 150 kr
Ungdom t.o.m.18 år 50 kr

Lördag den 28 september kl. 19:00, Teatersalongen, Folkets Hus Motala

rigmorgustafsson 300

Rigmor har till dags dato släppt tio skivor i eget namn, som alla visar på en ständig lust att ta nya vägar. Det har gjort henne till en av Sveriges, Europas främsta och populäraste jazzartister med en lång, varierad och prisbelönt karriär bakom sig. Bland annat har hon tagit emot Kungliga Akademiens Jazzpris, Sveriges Radios pris Guldkatten och medaljen Litteris et artibus från han Majestät Konungens hand. Hon har också fått en Grammis för albumet Alone with you som innehöll enbart hennes egna kompositioner och tre av hennes album har sålt Guld.
Sedan 1997 är hon stationerad i Stockholm men med Europa som arbetsplats. Genom åren har hon uppträtt i olika konstellationer från duos till symfoniorkestrar. Hon har framträtt i TV i samband med kronprinsessan Victorias bröllop och födelsedag, på Nobelprisbanketten, på Regeringens öppnande och även i På Spåret, Allsång på Skansen, Så ska det låta m.m. Mellan 2015-2017 var hon adjungerad professor vi Ingesunds Musikhögskola och sedan 2017 är hon invald i Kungliga Musikaliska Akademien
Men först och främst har hon gått sina egna vägar, både på scen och på skiva. Hennes första skiva släpptes 1996 av svenska bolaget Prophone. Sedan 2003 och albumet I Will Wait For You hör hon till det tyska skivbolaget ACT På albumet Come Home (2019) presenterar Rigmor än en gång egen musik men också musik av tre andra kvinnor, Kate Bush, Joni Mitchell och Tanita Tikaram. Det viktigaste för Rigmor är dock inte att framföra sin egen musik, det är att hon gillar melodin och harmoniken och att hon kan identifiera sig med texten. Då känns musiken som healing!

Konserten kommer framförallt bygga på musik från senaste skivan Come Home som släpptes i februari 2019. Egna kompositioner men även en del musik av musiker som inspirerat Rigmor, t ex Joni Mitchell och Kate Bush. Såklart kommer det även bjudas på ett och annat örhänge och väl valda låtar från Rigmors tidigare produktioner. . De senast åren har Rigmor frekvent spelat med Jonas Östholm - piano, Martin Höper- bas och Chris Montgomery trummor. Samarbetet har fördjupats och trion medverkar på albumet såväl som på livekonserterna.

Biljettpris 310 kr.
Medlem i Jazz & Bluesklubben mot uppvisande av medlemskort i Folkets Hus 260 kr
Förköp av biljetter Tickster/Folkets Hus ord. öppettider
Länk till biljettköp på Tickster.

Meny

Passa på och beställ in lite mat under tiden ni tar del av föreställningen! 

 

9 februari
Kyckling lasange med tomatsallad 119 kr ,ex dryck.
Veg alt Fylld paprika med zucchini nudlar 119 kr , ex dryck.

30 mars
Stekt Forell med romsås och örtpotatis 119 kr , ex dryck.
Veg alt Majsplättar med tomatsås 119 kr , ex dryck.

13 april
Gulaschgryta med gräddfil och saltgurka 119 kr , ex dryck.
Veg alt Örtfylld Zucchini med grönsaksgryta 119 kr , ex dryck.

4 maj
Grillad kycklingfilé serveras med risotto 119 kr per person , ex dryck.
Veg alt. Mandelstekt morotsfilé med örtcreme och rostad potatis 119 kr per person, ex dryck.

(Vänligen meddela gärna köket i förväg vid eventuella kostavvikelser/matallergier)

Boka bord Skepparpinan: 0141 – 480 62 alt. restaurang@motalafolketshus.se

Receptionen/växeln: 0141 – 480 50 alt. konferens@motalafolketshus.se

Motala Jazz & Blues © 2018