Samarbetspartners

ny motala24 150

 

FB IMG 1540195486549

motala ostergotlands sjosta

otema

studieframjandet

Lördag den 9 febr. kl. 17.30, Rest. Skepparpinan, Folkets Hus Motala

Även denna säsong engagerar Motala Jazz o Bluesklubb Jazz&tetten, nu med saxsofonmusikern Fredrik Lindborg.

JazzoktJazz&tetten bildades 2014 på initiativ av Göran Hovlund som ville förmedla de klanger som var typiska för 40/50-talets dansorkestrar. Han (med flera i bandet) skriver våra arrangemang. Även egna kompositioner framförs för en sättning med tre saxofoner och en trumpet. En sättning som var typiskt för t.ex. Lasse Gullin och hans band och många andra band som lirade på bl.a Nalen. Flera av Gullins originalkompositioner spelas också. 

Oktettens medlemmar   

Göran Hovlund, altsaxofon (och kapellmästare)

Stina Rosenberg sång

Stefan Holmberg, tenorsaxofon –

Benny Waldner, barytonsax

Arvid Johansson, trumpet -

Jan Fagerström, piano -

Torbjörn Estgren, bas -

Stefan Rosenberg, trummor –

Fredrik Lindborg var redan i mycket unga år fast besluten att bli jazzmusiker. Som de flesta jazzmusiker idag fortsatte Fredrik till musikhögskolan och i Fredriks fall blev det Göteborgs Musikhögskola. Det var också i Göteborg bandet ’’Marmaduke’’ som spelar en hyllning till Charlie Parker.2005 startade han sin kritikerrosade kvartett som 2006 släppte skivan The General. Han fick detta året utmärkelsen Jazzkatten av Sveriges Radio. Bandet har gjort konserter i dom flesta svenska städer och även turnerat en hel del utomlands. 2011 startades trion Lindborg/ Sjöstedt/Daniel (LSD)som året därpå kom ut med skivan TrioColossus.

2012 hade Fredrik rollen som Arne ”Dompan” Domnérus i filmen om Monika Zetterlund.

Fredrik är medlem i många andra band och förutom dessa jobbar han som frilansande musiker med en massa inhopp i olika konstellationer

Entré:
Ordinarie 200 kr
Medlem 150 kr
Ungdom t.o.m.18 år 50 kr

Lördag den 30 mars kl. 17.30, Rest. Skepparpinan, Folkets Hus Motala

Ousbäck Broström kvartett "I ett möte mellan musiker från olika generationer och blandad bakgrund skapas en musik som är gränsöverskridande och explosiv i sitt uttryck. Fyra starka personligheter strålar samman i en kraftfull frihetshymn till jazzens historia och framtid. Musiken som framförs är mestadels skriven av Karl-Henrik Ousbäck och Håkan Broström men gruppen är inte rädd för att spela en och annan låt ur standardrepertoaren. "

Karl-Henrik Ousbäck, trummor uppvuxen i Motala söker ständigt efter nya sätt att uttrycka sig genom trummans ljud. Med en explosiv inställning till instrumentet kombinerat med en stark känsla av harmonisk medvetenhet ger han publiken ett ärligt musikaliskt uttalande.

Håkan Broström född i Motala. Alt, sopran och tenorsaxofon. Redan vid 8 års ålder började Håkan spela piano och när han var 15 började han spela tenorsaxofon och flöjt. Ett år senare spelade han altsaxofon i olika bluesband och baritonsax med Motala Big Band

Håkan Broström är ett av Sveriges toppnamn inom jazzen.

Leo Lindberg piano har redan spelat med många av landets stora jazzprofiler, som Bernt Rosengren, Amanda Sedgwick och Nisse Sandström. Har har också förärats flera priser, däribland Louis Armstrong- och Monica Zetterlundstipendierna.

Arvid Jullander bas avslutade sina kandidatstudier vid KMH 2017.. Äger en harmonisk och rytmisk medvetenhet, och med envishet, ambition och pondus förflyttar sig obehindrat mellan olika stilarter; från jazzens ursprung till dess nutid och framtid."

Entré:
Ordinarie 200 kr
Medlem 150 kr
Ungdom t.o.m.18 år 50 kr

Lördag den 13 april kl. 20.30, Rest. Skepparpinan, Folkets Hus Motala

bluedevilsClas Yngströms BLUE DEVILS är ett blues och rotrockband från Dalarna med två internationella blueslegender, Clas Yngström – gitarr/sång och Uffe Åhman – trummor.

De två startade 1978 bluesrockgruppen SKY HIGH, känd för sina Jimi Hendrixtolkningar och sitt ”Tunggung”. Uffe och Clas är sedan en tid båda invalda i den prestigefyllda internationella BLUES HALL OF FAME, med säte i USA. CLAS blev för två år sedan uppgraderad från ”GREAT BLUES ARTIST” till ”LEGENDARY BLUES ARTIST”, en ära han delar med bortgångne Sven Zetterberg som enda svensk. Uffe blev invald som ”GREAT BLUES ARTIST” för tre år sedan.

Nu går dessa två blues och rockveteraner tillbaka till rötterna och den råa urformen av denna afroamerikanska musiktradition som uppstod i Mississippi och utvecklades i Memphis till Rock N Roll och i Chicago till City Blues.

Med på tåget är tre ultrabegåvade musikanter – Patrik Steen – slide, vanlig gitarr och sång, Christer Ring – Bluesharp och Robert Ivansson på el och kontrabas

Repertoaren är klassisk blues och rotrock på eget vis, samt egna kompositioner i samma stil.

Entré:
Ordinarie 200 kr
Medlem 150 kr
Ungdom t.o.m.18 år 50 kr

Lördag den 4 maj kl. 20.30, Rest. Skepparpinan, Folkets Hus Motala

ELS med Erik HarrströmMed en av Sveriges bästa bluessångare och en kompsektion i den högre skolan har de gjort avtryck på vilken scen de än intagit och med bejublade framträdanden på Åmål´s bluesfestival, Gnällbälteblues och Kristinehamns bluesfest m.m i bagaget, fortsätter de att leverera blues av hög kvalité med påtaglig spelglädje år efter år.

E.L.S. Band kommer till Motala förstärkta med pianisten och motalasonen Erik Harrström. Erik Harrström kommer ursprungligen från Borensberg och har via studier på bl.a Skurups afrolinje utvecklat sin musikaliska portfolio till att innefatta alltifrån blues, jazz, visor, pop körmusik och egenkomponerade stycken i klassisk stil och har spelat med bl.a Bernt Rosengren, Claes Jansson och Jan Johansen och är frilansmusiker sedan drygt 4 år.

Detta är helt enkelt det bästa de vet, att möta sin publik live och spela musiken de älskar, i det här fallet med låtar av bl.a Eric Clapton, Etta James, Ray Charles, Freddie King, och Stevie Ray Vaughan som för övrigt också är en stor inspirationskälla för gruppens gitarrist, som spelar som han själv vore född och uppväxt i Texas. Ja, Karlskoga kanske rentav är Sveriges svar på Texas, där dessa bluesmän kommer ifrån, dock är deras musik så mycket mer än bara Texasblues och innehåller inslag av både soul, funk och rock som garanterat kommer få Motalapubliken i gungning denna lördagskväll...

Erik Lindstedt - Trummor
Lasse Lövgren - Bas
Stig Pettersson - Sång, Gitarr
Erik Harrström – Piano

Entré:
Ordinarie 200 kr
Medlem 150 kr
Ungdom t.o.m.18 år 50 kr

Meny

Passa på och beställ in lite mat under tiden ni tar del av föreställningen! 

 

9 februari
Kyckling lasange med tomatsallad 119 kr ,ex dryck.
Veg alt Fylld paprika med zucchini nudlar 119 kr , ex dryck.

30 mars
Stekt Forell med romsås och örtpotatis 119 kr , ex dryck.
Veg alt Majsplättar med tomatsås 119 kr , ex dryck.

13 april
Gulaschgryta med gräddfil och saltgurka 119 kr , ex dryck.
Veg alt Örtfylld Zucchini med grönsaksgryta 119 kr , ex dryck.

4 maj
Grillad kycklingfilé serveras med risotto 119 kr per person , ex dryck.
Veg alt. Mandelstekt morotsfilé med örtcreme och rostad potatis 119 kr per person, ex dryck.

(Vänligen meddela gärna köket i förväg vid eventuella kostavvikelser/matallergier)

Boka bord Skepparpinan: 0141 – 480 62 alt. restaurang@motalafolketshus.se

Receptionen/växeln: 0141 – 480 50 alt. konferens@motalafolketshus.se

Motala Jazz & Blues © 2018